hela dagen har jag känt mig lycklig. nu känner jag mig bara jävligt bitter. vad är det här för någonting?

-

pilates

Vill börja med att säga vilken underbart, jättebra träningsform pilates är! Fy sjuttsingen alltså. Det var ju det jag först började att instruera i. På flow har vi en lite "goigare" verson av det, så kallad power pilates, vilket innebär att man får allt i ett - kondition, styrka, uthållighet & smidighet. Allt på bara 45-50 min. Perfekt för alla stressade människor här i världen!

Hade i regel en till två pass i veckan hela hösten. & det är först nu efteråt jag inser hur jäkla stark jag var då! På grund av liten uppslutning på passen i slutet av året tog vi ett uppehåll & därmed gjorde ju (dumt nog!) jag det också. Nu är jag jättesvag i hela bålen (i jämförelse med vad jag var), orkar knappt stå i plankan, får ont i ländryggen titt som tätt, ont i ljumskarna/höfterna & blir bara stelare & stelare... Näe minsann nu får det bli ändring på detta! Måste börja med "pillen" igen. Fast just nu vågar jag inte ens prova köra nått av mina gamla pass, skulle inte orka hälften :-( & det är väldigt tråkigt & jobbigt att inse.




Hade inte mycket mer på hjärtat. Skönt med fredag & att det är näst-näst sista arbetsdagen på tele idag. Det firas med en tur till Happis med Anna när jag slutar. Eventuellt instruerande av spinning ikväll, sen får vi se vad jag hittar på för kul. Är sugen på god mat & ett glas rött ;-)


snyggast på gymmet i höst?

Hej på er!
Säljer detta SUPERSNYGGA Nike-linnet eftersom det inte passade på mig.
Storlek: S. Nypris: 400:-


Hör av dig om du undrar något :-)


vardagsmotion i all ära...

...men saatana va jobbigt det är!

Då tisdag natt inte bjöd på särskilt många sovtimmar & jag spenderade nästan hela dagen i solen var jag väldigt trött igår eftermiddag. La mig för att "vila på maten", somnade bums & vaknade klockan åtta! Måste ha varit helt slut. Försov mig alltså från allt vad gruppträning & gym heter. För att bli trött igen efter den lilla powernapen då gymmet hunnit stänga, tog jag en cykeltur istället. Blev tur & retur till Pålänge, en svettig sväng som slutade på dryga timmen. Bra jobbat! Enligt pulsklockan hade jag trampat på rätt så bra, inte långt ifrån ett spinningpass faktiskt :-) Bortsett från de där riktiga pulshöjarna då.

Kom hem med en kurrande mage så gjorde mig typ världens godaste smoothie innehållande ett ägg, vaniljprotte, massa frysta hallon, vatten & kesella. Till den åt jag ett par knäckemackor & jordgubbar plockade från vårt egna jordgubbsland!


Då min nacke protesterar ganska rejält idag så inser jag att inställningarna på min cykel som jag fick för ett X antal år sedan kanske inte är helt korrekta.... Har lite träningsvärk i rumpan också, brukar aldrig få det av spinning längre. Där ser man, omväxling förnöjer verkligen! Är viktigt att variera sin träning så inte kroppen vänjer sig. För det gör den. Att löpa i samma spår & samma tempo varje gång är kanske inte alltid det optimala. För bästa utveckling ska man hela tiden "chocka" kroppen med nya utmaningar. Prova några ryck i backe nästa gång så ska du få se! sen blir det ju även lite roligare om man vatierar sig :-)

Jag ser fram emot en bra torsdag. Ska bara arbeta klart först.
TACK FÖR NU! 


normalt?!

Klockan 06.50 åt jag frukost imorse. En tallrik med risgrynsgröt, mjölk & en knäckemacka med skinka & tomat. Nu, en & en halv timme senare är jag vrålhungrig! Är detta verkligen normalt?! Det är ju inte första gången. Är det någon annan som känner samma? 


Lite fottis får bli denna måndags kvällsun...

img_7097 (MMS)

Lite fottis får bli denna måndags kvällsunderhållning :-)


jag kommer baby, jag tror jag är kär

Så var den helgen förbi. Alldeles för fort gick det, som vanligt. Är oerhört nöjd med dess innehåll, vilket blev en massa stugmys & 150 års kalas på bygdegården i Risön. Riktigt trevlig fest, det tackar & bockar vi för! Mitt i festen bröt världens oväder ut; regn, åska, blixtar & dunder om vartannat. Men det var faktiskt lite mysigt. Det känns att hösten är på intågande nu. Inte speciellt efterlängtad, för mig hade det gärna fått vara sommar några veckor till. Fördelen med hösten är ju dock att man får mysa hur mycket man vill när de blir mörkt & kyligt ute.

Måndag idag & kl sju startade jag en sex dagars arbetsvecka. Jobbhelg......jag gruvar mig redan. Men detta är min sista arbetsvecka på mitt "tredjejobb" för en låååång, lååång tid framöver. Minst sex månader. Kanske för alltid. Jag kan inte säga att gråter. Jag, min kropp, trivs & mår bäst i rörelse & behöver variation. Min hjärna kräver också variation, & utmaning. Det kan inte detta arbete erbjuda. Så på söndag klockan tjugoett tackar jag för mig för denna tid. & nya äventyr väntar lyckligtvis runt hörnet! :-)

Min vän & kamrat har denna måndagsmorgon lämnat mig för tre veckor i söder. Hur ska det gå? Nåväl, försöker tänka positivt - det kan vara bra att vi är ifrån varandra lite eftersom vi sedan kommer att trampa varandra på tårna i minst ett halvår framöver.

Men så finns det heller ingen jag hellre skulle bli trampad på tårna av ♥
 

Jobb till klockan tolv, sedan ska jag hälsa på min fina, söta, gamla morfar.


Testar om detta med mobilblogging fungerar...

img_5234 (MMS)

Testar om detta med mobilblogging fungerar :-)


Ooops

"råkades" klicka hem denna skönhet igår...

komsi komsi till mammsen nu!


snart får jag äntligen träffa den här lilla sötnosen!


utan dina andetag

Jobba. Äta. Sova. Träna.

Så ser livet ut för tillfället. Men ibland blir det så att det bara går bara runt, runt... Fast lite skönt med fasta rutiner är det faktiskt, för snart kommer förändringarna avlösa varandra så man säkert blir alldeles snurrig. Det känns både spännande & roligt, men samtidigt är jag livrädd.

Hård arbetsvecka i veckan, börjar klockan 07.00 tre av fem dagar & 07.30 en dag. Men jag gillar det, börja tidigt betyder ju även sluta tidigt. Som idag slutar jag klockan elva & då ska jag & familjen till Luleå. Skjutsa syster till Kallax då hon redan ska lämna oss & gå en vända på stan. Jag personligen röstar även för att gå & äta en bit god mat. Vi får se. De blir nog mys!

..kanske hälsar på den här bruttan en sväng också!

TREVLIG ONSDAG!


gårdagen

 Det blev tillslut en bra start på veckan. En bra (mån)dag.

Efter arbetet var jag helt slut & axlarna värkte mer än vanligt. Åkte hem, tog det lugnt, (läs: låg på soffan) umgicks med min familj (eller delar av den), åt PALT ♥, sov middag en timme, trodde att jag skulle bli kvar i soffan resten av kvällen. Men när jag vaknade, i mycket bättre skick, började träningssuget sakta smyga sig på... Så jag laddade om, slet på mig träningskläderna, gjorde en smoothie & började tagga inför IC45. Hur härligt som helst att det bara kan vända sådär! Blev ett jobbigt, svettigt & roligt pass, precis som det ska va.

Efter duschen begav jag mig till Anna, som jag inte hade träffat på alldeles för länge, för kvällsmys. Det blev draggengodis & ryggläge i soffan till filmen "the green mile". Tydligen värsta kända filmen som "alla" har sett. Vad jag kan komma ihåg har jag aldrig ens hört talas om den... Nåväl, den var bra så länge jag hann se innan jag var tvungen att åka hem & sussa då jag skulle upp & arbeta kl 07.00 imorse.

Tack för nu.


if you ever loved somebody put your hands up

Jag är expert på att få "myror" i fötterna. Ni vet när foten domna bort. & det gör faktiskt skitont på ren svenska. Igår kollade jag & J kalendern, det börjar bli bråttom nu! Eller börjar bli - det är bråttom! Ska förklara mig senare. Jag tycker inte om såna här dagar när det känns som att man bara hunnit hem & sova & så är man tillbaka på jobbet igen. Som idag. Ikväll vill jag göra någonting kul. Kul som i att träna, eller umgås. Jag vill umgås med min syster. Hon åker snart hem igen. Kanske slår två flugor i en smäll, zumba på strandängarna med syster? Ja vi får helt enkelt se. JAG HATAR ATT HA ONT. jag hatar min rygg/axlar/nacke för att de gör ont.

Back to work....


it's not about the money, money, money

Så glad jag är för att jag ändå är rätt duktig på att hålla i mina intjänade slantar. Inte köper en massa onödigt tjafs (alltid). Visst får man ju "il" och slösar mer ibland, men lägger ändå undan så mycket jag kan varje månad. Det är ju skönt att ha, så man kan köpa någonting man verkligen vill ha direkt, även om det är lite dyrare. Utan att bli tvungen att börja spara först & vänta jättelänge innan man får råd med det. Hade jag slösat upp allt som kommer in, som jag vet att många i min ålder & livssituation gör, så hade jag aldrig haft möjlighet, eller råd, att boka den resa som jag så gärna vill - & ska - åka på i vinter sådär huxflux. Då hade jag ju blivit tvungen att vänta minst till nästa vinter för att kunna åka... Sammanfattat: det är bra att ha lite extra i spargrisen ifall att man plötsligt kommer på att man vill hänga med på en Thailandsresa! ;-)
 


does she love you better than I can?


Sitter & fyller i extraraderna längst ner i min kalender, de som jag har avsatt för att hålla reda på min träning. Jag tycker själv att det faktiskt ser ganska bra ut. För att vara jag, juli månad, sommar & sol så känns det skönt att kunna fylla i nästan lika många pass per vecka nu som under resten av året. Är ju ganska lätt att "slappa efter" lite på sommaren, även fast man inte borde göra så, tycker jag. Enligt mig är det bättre att hålla det på en lagom nivå alltid, året runt, än att "tokträna" i perioder - som man som instruktör ser är just efter sommaren dvs. i augusti & efter jul alltså i januari/februari - & sen tröttna så det bara blir mindre & mindre eftersom.

Å andra sidan är det ju förståeligt att de kan bli lite mindre träning för många under sommaren, man har ju så mycket annat roligt för sig :-) & sen så behöver ju kroppen faktiskt sammanhängande vila lite då & då.

Idag har jag hittils hunnit med en prommis, ett besök hos mormor & morfar i stugan där jag gjorde mig grötlunch & tvåkommafem timmars jobb. Nu ska jag sluta jiddra, fortsätta jobba, äta upp min mellis & betala lite räkningar.

TREVLIG LÖRDAG PÅ ER!


fredagsmys

Såja! Fredagsspinningen avklarad, ikväll som instruktör igen. Är nu härligt nöjd i kropp & själ. Sitter och försöker varva ner lite, har varit stressad mest hela dagen. Teknikproblemen verkar bara bli fler & fler men jag löste det i alla fall så att jag kunde köra ikväll. Tur det, för det är ju så väldans kul att instruera! Hade inte velat behöva säga bort passet på grund av en sådan dum sak som teknikstrul.

Har hunnit trycka lite mat också, en tallrik full med godsaker såsom små tomater, paprika, sallad, skinka, keso, godaste fetaosten och egengjord sås gjord av laktosfri naturell yoghurt & vanlig salladskryddörtmix. Ljuvligt!

Nu ska jag ta röda faran & sticka iväg på lite fredagsmys hos min bästaste vän ♥


Ps. Nu funkar min telefån igen! :-D


teknikens j*vla under...


Jag & teknik är inget vidare par alltså... Först ipod, nu iphone också!!! Kopplade in den i datorn, den hängde sig & ingenting jag gjorde för att återuppliva den fungerade. Tusan! Någon som har något tips på vad jag kan försöka med nu? Ser ut som på bilden ovan & reagerar inte på någonting... & hur handikappad man känner sig utan luren sen! Förutom att ingen kan få tag i en & man inte kan få tag i någon så har man ju ingen koll på tiden, ingen väckarklocka, ingen kalender, ingen musik, ja, ni fattar...

Är en trött men nöjd tjej (förutom ovanstående problem) efter gårdagen som mest bestod av god mat - fisk som jag längtat efter så länge - & mys. En hel massa mys!


I'll find someone like you

Gud vad glad jag blir att ni äntligen har börjat kommentera här! Det gillar jag, fortsätt så! :-)

Så. På grund av min lilla olycka fick jag snabbt kasta ihop ett nytt spinningpass igår efter jobbet. Skulle ju köra på kvällen. Som tur var kom jag ju ihåg en hel del, så jag bara kunde byta ut det som jag ändå hade tänkt byta ut. Troligtvis blev det bra, fick i alla fall kommentarer om det av fina kunder. Alltid lika kul & man blir så himla glad! ♥

Efter snabb dusch & fix drog jag till brudarna där ett glas rosé väntade. Vi skulle ju ut & titta på nya nattklubben (vad som nu var nytt egentligen...?) & såklart på kvällens dragplåster Martin & Simon från BB. Säger bara WOW! Martin blir ju bara finare för varje dag som går ;-) & Simon var precis lika skön som han framstod som på TV.

Nu ska jag krypa ner & mysa vidare med min sovkamrat & lite tre kronor.
Ha en fin torsdag vänner! 



spotify



Visst. Spotify är en grym "uppfinning" på alla sätt & vis. Enkel, snabb & smidig. Att höra en bra låt & bara kunna klicka in den bland sina andra favoritlåtar är ju fenomenalt. Slippa söka, vänta på att den ska laddas hem & lägga in den i luren. MEN (där kom det, som alltid kommer efter beröm. Det välkända MEN:et.) av vilken j*vla anledning ska man kunna synkronisera den med ipod?! Jag min klåfingriga & snabbklickande icke tekniskt kunniga pekfingersskrivande klantskalle råkades klicka på den knappen igår kväll. "Fint!" tänkte jag, "då kanske mina spellistor på spotify kommer in i ipoden?" Jo just det, lättlurad-kalle-ko-skit... Ni kan ju gissa vad som hände?! VARENDA låt jag haft på den försvann ut i tomma intet... Tomt. Borta. Förutom reporna på skalet finns det just nu inte ett endaste bevis på att den någonsin överhuvudtaget har använts.

Hade det varit så att jag bara hade haft en massa bra musik på den så hade jag säkert kommit över denna lilla olycka redan. Problemet är att jag hade mitt jobb på den. Timmar & åter timmar av arbete, funderande & testande låg bakom de där spellistorna... Ja, jag pratar givetvis om mina pass. Såklart hade jag, dumt nog, inte sparat dem någon annanstans..... :-(


sömnlös natt


Igår kom systeryster hem från söder. Kulkul! Har sovit så fruktansvärt dåligt inatt. Eller problemet var väl egentligen att jag aldrig kunde somna. Låg & snurrade till halv tre(!) innan jag till slut lyckades. & eftersom jag annars altid somnar så fort jag lagt huvudet på kudden så har jag dåligt med somna-knep... Tog fram "flyga drake" & läste flera kapitel - jag som brukar snarka så fort jag ser på en bok! Ingen middagsvila idag alltså, så kan jag förhoppningsvis sova normalt inatt...
 
Slutar på ett par minuter & då har jag planer på att besöka gymmet. Var så himla sugen att träna armar igår & jag trodde att de stängde 22 & att jag skulle hinna efter jobbet, men till min besvikelse fick jag reda på att de stängde redan 21... Så får helt enkelt ta det idag istället! Sen hem och mysa med syster ♥


14/12-11--05/01-12

BANKOK - KRABI - PHUKET - BANKOK

Jag har fortfarande inte fattat att det är på riktigt! Men det är det.
Bokat, klart & betalt. Thailand tre veckor över jul och nyår.
Kommer bli underjävlabart!


I can't live, if living is without you


...för dig ska jag göra det tusen gånger om


kalixdagarna

Så där ja. Halva dagens arbetspass avklarat. Har gått relativt fort, och det är ju alltid skönt. Det är faktiskt ganska bra med ett kvällspass lite då & då, i alla fall när man börjar senare på eftermiddagen. Då hinner man göra bort lite saker innan jobbet. Idag har jag hunnit med följande: "försova" mig, (blåste på till kvart i elva!) motionera mig själv & vovven, plocka, äta & sen har jag även städat rummet & bilen. Gick an så svetten sprutade kan jag meddela! Men nu är den skinande ren igen - på insidan i alla fall...

När jag tänker tillbaka på helgen som varit så kan jag inte bli annat än glad. Den blev så otroligt bra trots att jag inte hade några planer alls när den började. Två dagars partaj med allt vad det innebär OCH solande, bad, grillning & mys i skärdågrden både lördag & söndag. Det brukar ju bli antingen eller. Jag är otroligt nöjd.

Bjuder på en salig blandning av bilder som jag lyckats ta 
(Inga kommentarer! VI hade i alla fall jävligt kul ;-))

♥ ♥ ♥

Jag älskar sommaren!


I was born this way


Första mini-golf rundan för i år, och på flera år dessutom, tog vi igår kväll. Det gick inte fullt så dåligt som jag trodde att det skulle göra, men bra vore ju att ta i... Var tal om att spela en gång i veckan sommaren ut och då däremot ska jag bli det. Bra alltså.

Var även och kikade på agility&lydnads-uppvisningen som brukshundsklubben hade nere på stan. Och hur kul det ser ut! Har alltid faschinerats av agility, samspelet mellan förare och hund, farten, glädjen, ja allt... Har alltid velat pröva på det själv, vilket jag också kommer att göra inte om utan när jag skaffar mig en egen jycke.

Förövrigt så är jag sååå less på förkylningen som har valt att angripa mig... Snorar, hostar & är ständigt sådär tung i skallen som man är när den är full med snor. Jag vill bli frisk NUU! Är träningssugen - på löpning. Långt, eller fort. Eller i brant backe... Hoppas att jag kryar på mig snarast!

I helgen är det ju Kalixdagarna men jag har faktiskt ingenting inplanerat än så länge. Jag ska njuta av solen, värmen, god mat, kanske några glas rött - men mest och främst av att jag är ledig! 

Njutning... Magen kurrar så nu ska jag gå och njuta av dagens lunch: Chiliarne (con carne) som jag kokade ihop till middag igår och sallad. Mums!


onsdag...

Jobbelijobb... Är tillbaka på det andra jobbet efter två roliga veckor på fsk och jag kan inte säga annat än att det känns skit.

Har hittils varit en underbar vecka, fint väder och jag har hunnit vara ute mycket. Det gillar jag väldigt mycket! :-) Dessutom har jag min lilla stumpa på besök hemma hos mig ett par dagar, så himla roligt. Hon har blivit så "vuxen" sedan sist på något sätt... Kommer till och med när jag ropar ;-) Förut ville hon mest bara lyda husse.



Nu sitter jag här och längtar... Längtar tills jag slutar för då ska jag och brudarna dra ut på stan och fika. Så himlarns trevligt, och så väldans GOTT! Har haft sockerabstinens de senaste tre timmarna...

sommartider, jag känner det är någonting på gång


När tjejen är upptagen får bloggen lida... Dagarna är fyllda av sol, umgänge, glassätande, arbete och träning. Har inte mycket tid över för datorn just nu... Som det ska vara på sommaren. Idag har jag vaknat, byggt på ett nytt spinningpass, varit på stranden ett par timmar, ätit mammas UNDERBARA köttbullar&brunsås till middag, byggt mera pass - vilket jag ska iväg och instruera just precis nu! Bara att hoppa i tightsen och iväg! :-)

RSS 2.0